Második nap: Stockholm

A második napunkat Stockholmban töltöttük, hiszen a komp este 19.30-kor indult Turkuba. Még mindig gyalogoltunk, és még mindig hideg volt, fújt a szél, bár délután a napon már 15-16 fok is volt, egész elviselhető.

2_nap.JPG

Útvonalunk: hajó - Slussen - Gamla Stan - Jan torget - Marten Trotzigs Gränd - Tyska Kyrkan - Stortoget - Storkyrkan - Finn templom - Kunksträd park -Berzeli Park - Zsinagóga - Raoul Wallenberg tér - a királyi istálló - Djurgarden - kávézás a Sjöcaféban - Junibacken - Vasamúzeum - Akvárium - Vidámpark - Abbamúzeum - Cirkusz - Skanzen - Rosendalsvägen - napozás - vissza a hídhoz - Narvavägen - Karlaplan - Värtavägen - Tegeluddsvägen - Tallin Silja Line Terminal. Persze, sehova se mentünk be, inkább csak a várost csodáltuk...

img_2063.JPG

Eleinte nagyon csodálkoztunk, hogy egy szerda kora délután miért piknikelnek a svédek mindenütt, miért van tele a szemközti parton egy óriási rét valami sporteseményt néző emberekkel, miért üzemel ezerrel a Vidámpark, a gyerekmúzeum meg minden. Aztán rájöttünk egy ez a svéd zászló napja, a svéd nemzeti ünnep, mert 1523-ban I. Gusztáv Vasa svéd király ezen a napon lépett trónra. 

De ez valójában elég sokáig nem okozott problémát, inkább csak álmélkodtunk, hogy ezek a svédek aztán tudnak élni, de amikor délután a kompra menet nem találtunk boltot, az már kissé zavaró volt. Utoljára dél körül kávéztunk és ettünk egy fánkot (40 korona dupla eszpresszó, 40 cappuccino, 60 két fánk), de későbbre nem volt semmi kajánk. És nem akartunk a kompon enni. Ugyan útközben találtunk két kisebb helyet, de Marci bizalmatlan volt, és jobban reménykedtünk, így végül már az ájulás környékezett mire 16.30-ra a kikötőbe értünk. Itt aztán a drága és jellegtelen büfében ettünk: 310 korona két hamburger menüért és 34 egy cappuccinoért. Na, mindegy, végül is túléltük. 

A bejegyzés trackback címe:

https://stht.blog.hu/api/trackback/id/tr6214050310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Egy hét Skandináviában

Stockholm, Turku, Helsinki, Tallin

Friss topikok

Archívum

süti beállítások módosítása